TOP-4.2.1-15-BS1-2016-00051 Család- és gyermekjólét szolgálat, mint szociális alapszolgáltatás infrastruktúrális fejlesztése

 Kedvezményezett neve: Végegyháza Község Önkormányzata

A projekt címe: Család- és gyermekjólét szolgálat, mint szociális alapszolgáltatás infrastruktúrális fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 21 404 904 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

  1. január 1-től a család- és gyermekjóléti szolgáltatás tekintetében Végegyháza ésNagybánhegyes települések vonatkozásában is a Kaszaperi Humán Szolgáltató és Gondozási Központ látja el a feladatokat. A végegyházai telephely, a Család-és Gyermekjóléti Központ fenntartója a Kaszaperi Humán Szolgáltató és Gondozási Központ, az épület tulajdonosa Végegyháza Község Önkormányzata. Az épület az 1970-es években épült. Az ingatlan felújításra szorul, a gyermekjóléti szolgálat munkatársai által használt helyiség nem teszi lehetővé a kulturált ügyfélfogadást. Nem megfelelő az épület és a födém szigetelése, a nyílászárók korszerűtlenek, a tetőcserép fedése cserére szorul. A fűtés és a villamos hálózat korszerűtlen, az akadálymentesítés nem megoldott, akadálymentes WC nincs. Akadálymentes parkoló nincs kijelölve.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

  • Épület és födém hőszigetelése,
  • korszerű nyílászárók beépítése,
  • vizesblokk korszerűsítése,
  • akadálymentes rámpa és mosdó kialakítása,
  • udvar burkolat és kerítés csere.
  • Akadálymentes parkoló kialakítása.
  • Családbarát funkciók elhelyezése (családbarát játszósarok kialakítása)

 

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:

A tervezett fejlesztés infrastrukturális fejlesztést és eszközbeszerzést is tartalmaz. A tervezett fejlesztés során megvalósul az épület külső oldali hőszigetelése, a födém hőszigetelése, korszerű műanyag nyílászárók beépítése, új cserépfedés elvégzése. A felújítás során akadálymentes rámpát és akadálymentes WC-t alakítunk ki. A vizesblokkot korszerűsítjük. Az energetikai korszerűsítés keretein belül az épület új fűtési és meleg vízellátást kap. Megvalósul az udvar burkolatának cseréje, az épülethez tartozó kerítést kicseréljük. Az épület előtt meglévő parkolóban mozgáskorlátozott parkolót biztosítunk.

Családbarát funkciók elhelyezése: A projektben válaszható tevékenységként családbarát játszósarkot alakítunk ki,az ügyfélfogadás helyéül szolgáló iroda mellett.

Az épület előtt meglévő parkolóban mozgáskorlátozott parkolót biztosítunk.

A fejlesztés során projektarányos akadálymentesítés történik.

Energiahatékonysági intézkedések Az energetikai korszerűsítés keretein belül az épület új fűtési és meleg vízellátást kap, megvalósul az épület külső oldali hőszigetelése, a födém hőszigetelése, valamint korszerű műanyag nyílászárókat építünk be.

Bútorok, berendezési, felszerelési tárgyak, számítógép és nyomtató beszerzését tervezzük. Az eszközök megfelelnek a szolgáltatásainkat igénybevevők életkori sajátosságainak, egészségi és mozgásállapotának, és a fejlesztett család-és gyermekjóléti szolgáltatás megvalósításához szükségesek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.15.

A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-BS1-2016-00051